Landdistrikterne skal være turismemagnet

Kilde: Henrik Bagge (heb@fjendsfolkeblad.dk)

Jyllands midtpunkt

Med projektet ”Turist i egen kommune” har Vibland (Viborg Landsbysammenslutning) stillet sig i spidsen for at skabe større synlighed omkring turistmål i oplandet.

Meningen med projektet er at skabe en platform, der kan binde de lokale kulturskatte sammen, så lokale turister kan få fantastiske oplevelser i omegnen af Viborg.

Viborg er en guldgrube af spændende aktiviteter og naturskønne oplevelser.

Vi arbejder på at trække de stedbundne potentialer frem i lyset og synliggøre de lokale oplevelser, der måske ikke er kendt af alle. Det kunne for eksempel være en oversigt over de mange flotte legepladser, stisystemer, shelterpladser, gårdbutikker og seværdigheder, forklarer formand for Vibland, Lone Kastberg, i en pressemeddelelse.

Kompetent allieret

Til opgaven har Vibland allieret sig med turistkonsulent og tidligere turistchef i Viborg Kommune, Britta Leth.

Ifølge Lone Kastberg har hun med sin mangeårige erfaring et stort kendskab til de spændende steder og aktiviteter, der er rundt om i kommunen.

Britta er vant til at arbejde med turisme på tværs. Vi var ikke i tvivl om, at hun skulle med, for hun har lige præcis de kompetencer og den erfaring, der kan give masser af inspiration til oplevelser, så borgerne i Viborg Kommune får lyst til at opsøge spændende, lokale oplevelser i kommunens enorme landdistrikt, siger Lone Kastberg.

Den tidligere turistchef glæder sig også selv til samarbejdet. Viborg-egnen har en unik og alsidig natur samt enestående historiefortælling, og jeg brænder for at udbrede kendskabet til dette, sige Britta Leth.

Næste møde i projektet ”Turist i egen kommune” foregår onsdag den 11. september i Taarup Forsamlingshus, hvor Britta Leth kommer med et oplæg til, hvordan man kan arbejde videre med projektet.

Alle er velkomne til at deltage, men det er dog nødvendigt med tilmelding på info@vibland.dk