Landsbyerne har meget at byde på

Beboerne skal være med til at fortælle de gode historier.

Kilde: Britta Kristiansen, Fjends Folkeblad (bk@fjendsfolkeblad.dk)

Der er masser af skønne steder i Viborg Kommune. Men hvor meget kender vi egentlig selv til landsbyer og natur, der er 30-40 væk?

Nu bliver der snart mulighed for at dele de skønne steder med andre. Viborg Landsbysammenslutning, VibLand, har netop holdt et møde med emnet ”Turist i egen kommune”. Det er et projekt, som VibLand har sat i søen. Og på mødet i Knudby blev det en del mere konkret.

Hver landsby, der havde deltagere på mødet, satte sig sammen og skrev alle de gode ting ned, som netop deres by og egn har at byde på. Det hele skal samles med billeder og sættes ind på en hjemmeside i VibLand-regie.

På mødet fortalte tidligere turistchef i Viborg, nuværende turist-konsulent, Britta Leth, at vi skal dele de gode historier om vores egn. Så egnen kan åbnes op og andre kan få gavn af alt fra vandrestier, søer, fjord og til historiske steder.

– Vi kan selv være med til at skabe fremtiden. Være med til at påvirke udviklingen i vores lokalområde. Vi har en helt unik og varieret natur her i Viborg Kommune. Vi har mange historiske steder og mange kulturelle tilbud. Vi skal være bedre til at åbne op til omverdenen og vise andre, hvad vores egn har at byde på.

Formand for VibLand, Lone Kastberg, ved godt, at et sådant projekt ikke bliver landet på nogle få møder. Det er et projekt, der er sat i verden for at udvikle sig og blive mere og mere over tid.

Nu skal hver enkelt landsby i VibLand sende sine attraktioner (alt fra vandrestier til skrøner og smuk natur) ind til VibLands webmaster, Paul Erik Pedersen. Så er det meningen, at hver enkelt landsbys særkende skal kunne findes her. Og det bliver så en af måderne på at komme til at kende sin egen kommune meget bedre.

– I VibLand sætter vi det her i søen, vi samler det og faciliterer det. Men det er den enkelte landsby, der selv skal byde ind med oplysningerne, siger Lone Kastberg.

Der var god opbakning til mødet i VibLand i Knudby – og arbejdet i landsby-grupperne viste, at borgerne selv synes, at netop deres område har mange gode ting at byde på. Og det er vigtigt i den store sammenhæng – så livet på landet kan gøres endnu mere populært og få et endnu bedre ry og deles mere.

– Vi kan bruge det her til at binde landdistrikterne i Viborg Kommune endnu bedre sammen, sagde Lone Kastberg på mødet.

#landsbyliviudvikling